Monday 20 December 2010

Castells fora de Catalunya!

Encara no podem parlat d’internacionalització, però a llocs força allunyats del nostre país, hi ha colles castelleres formades per persones autòctones.
Parlaré de dues experiències diferents i llunyanes entre sí, que s’han interessat pels castells i s’han posat en contacte amb colles catalanes per demanar-los ajuda tant a nivell tècnic com pràctic.
És el cas de Xile on els castells serveixen per transmetre valors de treball en equip i solidaritat a llocs on hi ha molta delinqüència. Van ser els Castellers de Vilafranca els que van anar-hi l’any passat per assessorar-los i ara mateix es coneixen 4  diferents colles en aquest país, la més important la del municipi de Lo Prado, i actualment n’hi ha una altre en formació.


A un altre continent, a Àsia, és a la ciutat xinesa de Hangzhou, propera a Xangai on la Colla Vella de Valls va descarregar el 3d9, on un propietari d’una fàbrica ha format una colla castellera entre els seus empleats inicialment i després s’ha extès, per tal de fomentar el treball en equip entre ells.
Aquest home havia conegut els castells gràcies a haver viscut a Tarragona i és per aquest motiu que ha convidat en algunes ocasions a la Colla Vella, per tal de que aquests ensenyin la tècnica castellera a la Xina.



   Castellers del món




  •  Per conèixer més feu clic AQUÍ

2 comments:

  1. Que interesante! No sabía que habían castellers en esos lugares del mundo.

    ReplyDelete
  2. Siiii !

    Y cada vez en más lugares, porque con el tema este de que se ha convertido en patrimonio universal,

    CADA VEZ SE VA A EXPANDIR MÁS :)

    ReplyDelete